Strength of Hope

Wat is Strength of Hope?

Strength of Hope is een bijzondere tribute fietstocht van de Oost- naar de Westkust van Canada. Met deze ruim 8000 km lange tocht van de Atlantische- naar de Pacific oceaan wil ik aandacht vragen voor de auto-immuun ziekte Sarcoïdose. Uit eigen ervaring weet ik hoe slopend en zwaar deze ziekte kan zijn en omdat ik het geluk heb dat deze ziekte mijn lichaam uit lijkt te gaan wil ik deze uitdaging aan gaan.

Dat is voor iemand met de nasleep van Sarcoïdose zeker geen sinecure. De mentale kracht voor deze uitdaging vind ik in een groot man Terry Fox, waarover verder op deze website meer te vinden is.

Mijn doel is om zowel in Nederland als in Canada geld in te zamelen voor Sarcoïdose- en Kankeronderzoek.

De tocht zal dwars door allerlei gebieden in Canada gaan; rotsachtige kust, bossen, moerassen, steden, dorpen, landerijen, woestijnachtige vlakte, natuurreservaten met wilde dieren als verschillende soorten beren, herten, slangen, giftige spinnen e.d., door de Rocky Mountains en dit alles door 5 tijdzones.

Waarom onderneemt iemand zo'n tocht?

Eigenlijk is dat heel persoonlijk. In basis volg ik mijn hart en zie hierin mijn verdere genezing, waarachtigheid en een stukje heling van mijn verleden. Afzien, vechten en doorzetten brengt je vaak bijzonder waardevolle ervaringen. Toch ik wil ook aandacht voor deze ziekte en aanverwante auto-immuun ziekte vragen, omdat er nog zoveel onduidelijkheden zijn en de omgeving niets hoeft te zien terwijl de persoon in kwestie flink kan lijden. Juist ook in de nagedachtenis van Terry Fox en andere geliefde die mij ontvallen zijn, wil ik ook geld voor Kankeronderzoek inzamelen.

Waarom in Canada en niet in Nederland of Europa?

Om te beginnen ligt mijn hart in Canada. Toch is het moeilijk goed te duiden wat het volgen van mijn hart dan echt betekend. Daar moest ik wel dieper over nadenken. Het gaat mij als persoon zelf om een stuk waarachtigheid en een stuk heling van zowel mijn ziekte als verleden.

Mijn eerste fiets kreeg ik van mijn Opa die in WOII in het verzet gezeten heeft. Hij overleed in 1979 aan de gevolgen van Kanker. Mijn vader heeft in de oorlog dicht op Schiphol gewoond. Al met al zijn we met bewustzijn rondom WOII en onze vrijheid opgevoed. 2015 is het precies 70 jaar gelden dat de Canadezen ons land bevrijd hebben. Hoe mooi dat ik daarin ook symbolisch bedankt kan zeggen.

Tevens voel ik een binding met de First Nations in Canada. Met name hun bijzondere levenswijsheid en cultuur, waarmee zij moeder aarde op haar waarde wisten waarderen en behandelen. Onze huidige maatschappij raakt hier ook steeds meer geconfronteerd met de vraag; “Hoe houden we onze aarde gezond voor onze achterkleinkinderen?”.