Route Strength of Hope

Route Strength of Hope

De Route die ik zal aanhouden is niet de kortste route van oost naar west. Ik volg ten nagedachtenis aan Terry Fox zijn route tot aan Thunderbay, de eerste 5000 km.

Ik hoop dagelijks 6 uur te fietsen in vier groepen van 1,5 uur met een gemiddelde snelheid van 18 km/u. Dat lijkt niet veel maar ik weet van ervaren langeafstand fietsers dat dit best hoog is. Je hebt immers veel gewicht en bepakking mee en daarbij kent mijn route maar weinig vlakke wegen. Daarnaast kent Canada weinig fietspaden en zal ik het merendeel langs de weg moeten fietsen. Dat zijn vaak ook niet de beste stukken asfalt.

Daarbij komt dat het fietsen van "Coast to Coast" wel vaker plaatsvindt, maar meestal van West naar Oost en niet andersom. Dat heeft alles met de gemiddelde windrichting te maken. Dus dat wordt duizenden kilometers fietsen met tegenwind.

Afhankelijk van mijn gezondheid. lichamelijk en geestelijk gestel zal ik ook rustdagen nemen. Waar en wanneer ben ik nog niet uit.

Omdat ik beperkte kosten wil maken reis ik alleen en overnacht ik het merendeel in een tent. De eerste week in New Foundland wil ik in Motels overnachten. Dan moet ik zelf nog wennen en goed herstellen plus dat het in april daar zeker nog s ’nachts nog zal vriezen.

Via de link (De Route in het blauw hierboven) kun je inzicht krijgen hoe ik zal fietsen.