Michael van Beek

 Iets over mezelf.

   

Jeugd

Ik ben geboren op 12 mei 1967 te Haarlem. Heb mijn eerste levensjaren in Zwanenburg gewoond en in 1970 naar het West-Friese Avenhorn verhuist. Een jeugd gehad met een warme liefdevolle moeder en een autoritaire vader. 

Op mijn 13e ging ik naar het voorgezet onderwijs en kreeg ik te maken met de scheiding van mijn ouders. Hiermee brak een op z’n zachtst gezegd mindere tijd aan, maar ben West-Friesland (met tussenposes) altijd trouw gebleven. In middels getrouwd twee geweldige zoons en weet ook hoe kwetsbaar en waardevol dat “bezit” is.

 

Spiritualiteit

Als kind was ik regelmatig in de natuur te vinden. We woonde landelijk in de West-Friese polder. Daar haalde ik veel inspiratie vandaan. Door rustig na te kunnen denken en zowel gevoelens als indrukken op een rijtje te zetten, ontdekte ik achteraf gezien mijn spirituele kant. Deze heb ik lang van me af geduwd en voor mezelf gehouden waar ik niet omheen kon. Achteraf gezien best bijzonder maar toen voor mij heel normaal. Nog steeds vind ik dat ieder zijn of haar ruimte voor spiritualiteit mag koesteren, maar ik blijf wel graag met de beide benen op de grond. In het hier en nu.

 

Canada

Misschien wel in het verlengde van hierboven was mijn eerste kennismaking met Canada in 1980 een bijzondere ervaring. Op familie in Bisshop Mills Ontario, met mijn ouders en broer. Vanaf het eerste ogenblik dat ik in Canada voelde het bekend en was alsof ik thuis kwam. Vanaf Toronto airport reden we een paar uur richting het platteland ten zuidoosten van Ottawa. In begin was dit een nare ervaring omdat ik het intense gevoel hier thuis te horen niet kon plaatsen. Drie dagen was ik van de kaart had koorts en zeer intensieve dromen. Toch, de natuur, rust, ruimte, alles klopte en ik had een waarachtig gevoel van compleetheid, wat ik herkende maar niet kon nagaan van wanneer en waar. Na zeven weken Ontario wist ik het….hier ga ik later wonen. Hier ligt mijn toekomst. Het leven liep wel heel anders maar mijn gevoel voor Canada bleef. Ik ben er naast 1980 in 2002, 2005, 2008, 2012 en 2013 geweest en heb inmiddels vele bijzondere ervaringen in mijn thuisland.

Het huis van ome Anton en tante Paula (25-06 '80 - 02-08 '80)

Werk & ontwikkeling

Naast veel vakantiewerk ben ik altijd opzoek geweest naar werk in en met de natuur. Daar waar ik eerst in de bosbouw mijn toekomst zag, bleek de weg naar deze opleiding niet toegankelijk.  Zodoende heb ik een andere richting gekozen en via werk in de bloemen en inkoper op de veiling in Aalsmeer en bloemenhandel, het besluit genomen om mezelf op 24 jarige leeftijd om te scholen. Tien jaar naast mijn werk heb ik in de avonden en weekendde gestudeerd. In de eerste instantie heb ik nog gewerkt als Hovenier en later op de projectadministratie en financiële administratie. Via de afdeling Financieel Economische Zaken bij de VU, kwam ik redelijk snel in het management terecht.

Met bewondering en verbazing zag ik hoe er in de praktijk op verschillende wijze aan leiding en aansturing werd gegeven en met verschillend succes. Er zit duidelijk verschillen tussen managen, leiding geven en leiderschap. Nieuwsgierig ontdekte ik dat succesvol leiderschap weliswaar aan verandering onderhevig kan zijn maar altijd authentiek is.

Na hoofd Planning & Control in het MCA de stap naar de ambtelijke wereld door gezet. Juist omdat ik hier de ultieme uitdaging zag om mensen in beweging te krijgen.

Na jaren van persoonlijke ontwikkeling, coaching en ervaring, heb ik de stap gezet om me verder te verdiepen in leiderschap & coaching. In 2007 en 2008 heb een NLP opleiding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Met het behalen van mijn "Master" heb ik daar als assistent trainer in de practitioner meegelopen. Een bijzonder leerzame ervaring bij een prima instituut.

 

Eigen praktijk

Na jaren heb ik de stap gezet om een eigen bedrijfje op te zetten. Lang vond ik zelf dat ik daar nog niet klaar voor was. Mede omdat ik zelf nog veel te leren had voelde het nog niet goed. Inmiddels sta ik achter het idee en voelt het ook goed. Vanuit mijn omgeving werd ik eveneens al geruime tijd aangemoedigd om iets met mijn ervaring en kracht op dit vlak te doen. Ook dat speelt mee om er nu echt wat mee te doen.

Andere uitdagen en helpen te ontwikkelen en groeien, boeit mijn niet alleen, het brengt ook mij verder.

Mijn kracht ligt in personal/mental coaching, leiderschap, verandermanagement, organisatie adviezen.

Alles vanuit mijn Missie en Visie.

 

“Unlocking your life’s potential”

“Awareness of your true essence”

Tel: 06 5 123 77 34
Michael van Beek